Dyvler til podning med østershatte

  • Jeg samler pilegrene til at lave dyvler til podning af træstammer med østershatte. Nogle af grenene kan også bruges som stiklinger.

Finger-tykke grene høstes til fremstilling af dyvel til podning med svampe. Dyvel skal have en diameter af 10 mm efter afbarkning. Nogle af grenene bruges som stiklinger.Finger-tykke grene høstes til fremstilling af dyvler til podning med svampe. Dyvlerne skal have en diameter af 10 mm efter afbarkning, passende til bores størrelse.

Afbarkning med kniv og tilskæring til 10 mm ved passage igennem en 10 mm boring i en jernplade (oppe til venstre på billede).Afbarkning med kniv og tilskæring til 10 mm diameter ved passage igennem en 10 mm boring i en jernplade (oppe til venstre på billede).

Dyvel bliver kogt i vand i 20 minutter. Det hjælper østershatmyceliet at tage fat i det friske træ og samtidig dræbe andre svampe.Dyvler bliver kogt i vand i omkring 20 minutter. Det hjælper østershatmyceliet at tage fat i det friske træ og samtidig dræber andre svampe.

Efter afkølingen bliver dyvel blandet med østershatmycelium og portioneret i fryseposer. Nu få de lov til at ligge i nogle uger inden de kan bruges til podning.Efter afkølingen bliver dyvler blandet med østershatmycelium og portioneret i fryseposer. Nu få de lov til at ligge i nogle uger inden de kan bruges til podning.

Reklamer